InvisionFree - Free Forum Hosting
Create a free forum in seconds.

Learn More · Sign-up Now
Welcome to O R G A N I S T. We hope you enjoy your visit.


You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.


Join our community!


If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Name:   Password:


Pages: (8) « First ... 2 3 [4] 5 6 ... Last » ( Go to first unread post )

 Hauptwerk, Sygsoft Holland
l2000
Posted: Fri 7 Mar 2008, 19:42


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 179
Member No.: 22
Joined: 25-August 05



QUOTE (Graaf35 @ Fri 7 Mar 2008, 18:05)
En wanneer is een PC afgeschreven.... Die van mij is nu toch al bijna 7 jaar oud.

Toendertijd een toppertje. Nu gaat het allemaal nog steeds mooi.
En aan de hardware heb ik alleen maar een beetje extra geheugen toegevoegd.
Verder helemaal niets noppes nada.

Nu begint zo ongeveer het plafond in beeld te komen. maar dat is omdat ik steeds zwaardere applicaties ga draaien.

Bij een orgel kun je nog zeggen: tot hier en niet verder. En een specialist die je evt. verder wil helpen zal ook wel te vinden zijn. Dunkt me.

Een pc die 7 jaar oud is kan nu niet meer meekomen met een nieuwe. Dit staat ook los van deze discussie. Het is echt afhankelijk van wat je verwacht van een PC en wat hij je daar voor terug geeft.

Top
William Qualm
Posted: Fri 7 Mar 2008, 23:26


Golden Member
*

Group: Members
Posts: 1.318
Member No.: 184
Joined: 31-March 07



QUOTE (ewaard @ Fri 7 Mar 2008, 10:34)
Er bestaat een kans (als William toestemming heeft van de koster) dat dit nieuwe Hauptwerk-orgel aanwezig is op de komende forum dag. Mocht dit definitief zijn dan laat ik het nog even weten.

Het Hauptwerkorgel gaat door!! Zie voor meer info het forumdag2008-topic!
Top
Niels
Posted: Sat 8 Mar 2008, 12:07


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 575
Member No.: 57
Joined: 6-November 05



Leuk dat dat door gaat lijkt mer erg intressant. Ik ga maar is goed bekijken of dit een idee voor mij kan zijn.
Top
Graaf35
Posted: Sat 8 Mar 2008, 14:43


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 359
Member No.: 211
Joined: 27-November 07



QUOTE (l2000 @ Fri 7 Mar 2008, 18:42)
Een pc die 7 jaar oud is kan nu niet meer meekomen met een nieuwe. Dit staat ook los van deze discussie. Het is echt afhankelijk van wat je verwacht van een PC en wat hij je daar voor terug geeft.

Een elektronicum die 7 jaar oud is, is ook niet meer te vergelijken met een nieuwe. Dus daar zit het hem niet in.

Mijn orgel is nu ruim 10 jaar oud. En als ik nu de nieuwe orgels hoor.... Een wereld van verschil. Toch ben ik nog steeds tevreden over mijn huidige instrument.

Een hauptwerkorgel op een oude PC lijkt me dan toch helemaal niet zo'n gek idee. Oké je hebt dan misschien niet de mogelijkheid om 80 stemmen te draaien, maar met 40 heb je er ook zat laugh.gif

Als je met de huidige techniek een orgel in elkaar zet met hauptwerk, weet ik zeker dat je na tien jaar niet een afgedragen instrument bezit. Alleen als je steeds weer meer wilt loop je tegen de grens. Maar die grens is bij een elektronicum eigenlijk al bereikt als hij de fabriek verlaat! Je stemmen staan dan vast, er is niets meer aan de samples toe te voegen en ga nog maar even door.
Daarbij komt dat een hauptwerkorgel veel levendiger klinkt. Dus een gemiddelde muzikant zal niet snel de grenzen opzoeken van zijn orgel.

Dat laatste geldt niet voor de muzikant/techneut. Maar die zal ook met uitbreiden en opwaarderen vaak zelf zijn boontjes wel kunnen doppen.
Top
Jan
Posted: Tue 11 Mar 2008, 00:35


Golden Member
*

Group: Members
Posts: 1.434
Member No.: 42
Joined: 23-September 05



Is Hauptwerk nu gratis te downloaden of zit er een adder onder het gras. unsure.gif
Ik kom er eigenlijk niet uit. Want op een andere website wordt er behoorlijk geld gevraagd.

The full set of the latest Hauptwerk software (currently version 3.00) is available in two forms:
On CD. This is recommended unless you have a reliable high-speed (broadband) Internet connection and a moderate amount of computer experience. The CD is available from the Crumhorn Labs on-line shop at a modest cost to cover the media, handling and postage. Click on the Hauptwerk v3 trial/update CD item if you want to evaluate Hauptwerk or update to the latest Hauptwerk 3 version.

As a download. Downloads are free. However, you will need a reliable high-speed (broadband) Internet connection to download them, since the files are very large (several hundreds of megabytes). If you don't have a reliable high-speed Internet connection, or you think you might have difficulty downloading the files, please instead order the CD.
Top
johanblok
Posted: Tue 11 Mar 2008, 09:30


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 656
Member No.: 58
Joined: 8-November 05



Hauptwerk is gratis te downloaden om uit te proberen: geregeld klinkt een triangel geluid. Om eens te kijken of het wat is, is MyOrgan, volledig gratis beschikbaar, misschien handiger: http://www.kloria.com/software/musical/myorgan/ Echter deze ondersteunt alleen HW1 samplesets, er is met HW3 meer kwaliteit mogelijk. Ik ben ook begonnen met MyOrgan en HW1 samplesets.
Dan moet je ook nog een sampleset downloaden, op de site van Myorgan staan links naar gratis samplesets. Mocht je wat verder zijn en wat geld aan een sampleset besteden, dan is www.hauptwerk.nl een aanrader: bescheiden bedragen, en HW1 versies beschikbaar, dus bruikbaar met MyOrgan.
Top
Jan
Posted: Tue 11 Mar 2008, 10:26


Golden Member
*

Group: Members
Posts: 1.434
Member No.: 42
Joined: 23-September 05



Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van het Hauptwerk gebeuren.
En hiermee bedoel ik: wie volledig alles aanschaft en niet bezuinigt op computers geheugen en randapparatuur is in verhouding goedkoper uit dan iemand die een gesampled electronisch orgel koopt. Met als grote voordeel dat je een uitstekende klank hebt is en de mogelijkheden om met diverse orgelsounds te spelen welhaast onbeperkt zijn.
Top
l2000
Posted: Tue 11 Mar 2008, 18:05


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 179
Member No.: 22
Joined: 25-August 05



Ik heb even een klein vraagje over Hauptwerk 2/3. Via myorgan kan ik via een midi-usb-keyboard gewoon spelen op meestal het hoofdwerk. Echter via Hauptwerk 2 speel ik op het pedaal, natuurlijk kan ik wel alle klavieren koppelen maar je kunt alleen maar tot de centrale C horen. Dus echt het pedaalwerk. Mijn vraag kun je dit in hauptwerk ook aanpassen zodat mijn keyboard gewoon op het hoofdwerk speelt. Ik heb hier en daar al gezocht maar kan het zo niet vinden. Dit probleem geld trouwens voor Windows alswel de Mac.

Ik heb trouwens een demo met het bekende triangel-geluidje maar volgens mij moet dit niet uitmaken.
Top
Jaco
Posted: Tue 11 Mar 2008, 19:24


Golden Member
*

Group: Members
Posts: 1.286
Member No.: 108
Joined: 3-April 06



Ja, je kunt het aanpassen.

Ik weet niet meer precies waar en hoe (tijd geleden dat ik de Hauptwerk demo heb gehad en de echte is financieel nog geen optie),

In hetzelfde menu als waar je de stemmingen kunt veranderen zaten dacht ik de MIDI en audio-settings.

Top
l2000
Posted: Tue 11 Mar 2008, 20:47


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 179
Member No.: 22
Joined: 25-August 05



QUOTE (Jaco @ Tue 11 Mar 2008, 18:24)
Ja, je kunt het aanpassen.

Ik weet niet meer precies waar en hoe (tijd geleden dat ik de Hauptwerk demo heb gehad en de echte is financieel nog geen optie),

In hetzelfde menu als waar je de stemmingen kunt veranderen zaten dacht ik de MIDI en audio-settings.

Ik heb al een beetje geexeperimiteerd met diverse instellingen maar zonder resultaat. Het lijkt mij wel vreemd omdat het in Myorgan wel goed gaat.
Top
Andre69Kaptein
Posted: Wed 12 Mar 2008, 00:17


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 516
Member No.: 19
Joined: 24-August 05



Ik weet niet precies hoe dit in hauptwerk gaat, maar je moet even zoeken bij/naar kanalen instellen en het juiste kanaal bij het klavier kiezen.
Wellicht zit er nog een functie op in de trend van :"listen to event"
kan je zien welk kanaal iets doet.

succes!

André
Top
Jan
Posted: Wed 12 Mar 2008, 00:54


Golden Member
*

Group: Members
Posts: 1.434
Member No.: 42
Joined: 23-September 05



Je moet je midikanaal aanpassen.
je kunt met een keyboard volgens mij maar 1 klavier aansturen

ja,ja, ik werk ook al 1 dag met hauptwerk biglaugh.gif
Dit zelfde probleem had ik vandaag namelijk ook

Mijn midikanaal zit op A, dus zet ik dan mijn klavier ook op midikanaal A ja.gif
Top
johanblok
Posted: Wed 12 Mar 2008, 16:30


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 656
Member No.: 58
Joined: 8-November 05



Alle MIDI mogelijkheden zijn volledig en heel flexibel configureerbaar, maar daardoor in het begin niet zo makkelijk te begrijpen. Documentatie is te vinden op http://www.crumhorn-labs.com/Documentation.../MIDIInput.html

Ik denk dat je je probleem op kunt lossen met:
ga naar General settings | MIDI input paths

Verwissel het Channelnummer bij Keyboards: div 2 (Great) in het channel dat nu bij Keyboards: div 1 (Pedals) staat. Geef Pedals het channel nummer dat nu bij Great staat omdat een channelnr maar 1 keer voor mag komen.
Top
l2000
Posted: Wed 12 Mar 2008, 20:48


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 179
Member No.: 22
Joined: 25-August 05



QUOTE (Andre69Kaptein @ Tue 11 Mar 2008, 23:17)
Ik weet niet precies hoe dit in hauptwerk gaat, maar je moet even zoeken bij/naar kanalen instellen en het juiste kanaal bij het klavier kiezen.
Wellicht zit er nog een functie op in de trend van :"listen to event"
kan je zien welk kanaal iets doet.

succes!

André

Dit kon ik zelf ook wel bedenken, maar toch bedank voor het meedenken.
Top
l2000
Posted: Wed 12 Mar 2008, 20:52


Advanced Member
*

Group: Members
Posts: 179
Member No.: 22
Joined: 25-August 05



QUOTE (johanblok @ Wed 12 Mar 2008, 15:30)
Alle MIDI mogelijkheden zijn volledig en heel flexibel configureerbaar, maar daardoor in het begin niet zo makkelijk te begrijpen. Documentatie is te vinden op http://www.crumhorn-labs.com/Documentation.../MIDIInput.html

Ik denk dat je je probleem op kunt lossen met:
ga naar General settings | MIDI input paths

Verwissel het Channelnummer bij Keyboards: div 2 (Great) in het channel dat nu bij Keyboards: div 1 (Pedals) staat. Geef Pedals het channel nummer dat nu bij Great staat omdat een channelnr maar 1 keer voor mag komen.

Ik ben aan het proberen maar het lukt nog niet erg.
Top
« Next Oldest | Electronicum | Next Newest »
InvisionFree - Free Forum Hosting
Free Forums with no limits on posts or members.
Learn More · Sign-up for Free

Topic OptionsPages: (8) « First ... 2 3 [4] 5 6 ... Last »



Hosted for free by InvisionFree* (Terms of Use: Updated 2/10/2010) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.1425 seconds | Archive
Powered by WebRing